Luiten verspeelt topklassering in Singapore

Boris (borisz)

Golfer Joost Luiten heeft op de slotdag van het Singapore Open een topklassering verspeeld. De Nederlandse prof maakte in de vierde ronde te veel bogeys en zakte door een ronde van 76 slagen, 5 boven par, van de 5e naar de 29e plaats.

Luiten moest zondag een marathon van 30 holes afwerken omdat door noodweer op zaterdag de derde speelronde niet afgemaakt kon worden.  "Ik ben blij dat deze golfmarathon voorbij is. De derde ronde ging goed, maar in de vierde viel alles verkeerd en de triple nekte me", twitterde de Bleiswijker, die zijn derde rondgang van 68 slagen (-3) inderdaad geen goed vervolg kon geven. Hij noteerde in zijn laatste ronde een triple bogey (+3) op de vijfde hole. Niettemin ontving Luiten nog een geldprijs van 40.000 euro.

De Italiaan Matteo Manassero won het toernooi na een play-off met de Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen. Beide spelers eindigden na de reguliere 72 holes met 271 slagen (-13) samen op de eerste plaats. De Italiaan sloeg toe met een eagle (-2) op de derde extra hole. Hij pakte de hoofdprijs van 770.000 euro.