[NBA] Spurs ook te sterk voor Trail Blazers

Peterselieman

San Antonio Spurs heeft zaterdag zijn zesde zege van het seizoen geboekt in de NBA. De basketballers uit Texas waren na een spannende slotfase met 112-109 te sterk bij Portland Trail Blazers. Met veertig seconden te gaan maakte de thuisploeg gelijk, maar in de slotseconden sloeg Manu Ginobili met twee vrije worpen toe voor de Spurs.

Chicago Bulls rekende met 87-80 af met Minnesota Timberwolves, dat zijn laatste drie duels had gewonnen. Nate Robinson was met achttien punten op schot voor de Bulls. Joakim Noah en Luol Deng voegden daar respectievelijk zeventien en zestien punten aan toe. Voor de bezoekers maakte Nikola Pekovic achttien punten.

In Milwaukee won Boston Celtics met 96-82 van Milwaukee Bucks. Paul Pierce was topscorer met 25 punten, Kevin Garnett had met achttien punten eveneens een belangrijk aandeel in de zege. Houston Rockets versloeg voor eigen publiek Detroit Pistons met 96-82. Detroit wacht daardoor nog altijd op zijn eerste overwinning van het seizoen.

Al Jefferson nam zijn ploeg Utah Jazz bij de hand in Salt Lake City. Mede door 27 punten van Jefferson werd Phoenix Suns met 94-81 verslagen. Paul Milsap maakte achttien punten voor de bezoekers uit Utah.

Overige uitslagen
Charlotte Bobcats - Dallas Mavericks 101-97
Indiana Pacers - Washington Wizards 89-85
Toronto Raptors - Philadelphia 76ers 83-93
Golden State Warriors - Denver Nuggets 101-107