Actie NVU tegen pedofielen rustig verlopen

anoniem_22072019025900

De extreemrechtse Nederlandse Volks Unie (NVU) heeft in de Arnhemse wijk Plattenburg een manifestatie gehouden tegen pedofielen. De protestactie heeft geen problemen veroorzaakt.

De opkomst was zoals gebruikelijk bij protestmarsen van de NVU betrekkelijk klein. Slechts 25 mensen namen de moeite om namens de NVU hun overtuigingen over te brengen. De deelnemers van de protestmars scandeerden leuzen als "Wie kinderen haat, laat pedo's vrij op straat".

De partijleider van de NVU, Constant Kusters, laat weten dat de manifestatie een verandering van strategie is. Eerder organiseerde de organisatie voornamelijk protestmarsen. “We willen de wijkbewoners niet te veel tot last zijn en de gemeenschap niet op kosten jagen. Er worden geen aanhangers uit Vlaanderen en Duitsland uitgenodigd en geen marsen gelopen. Zo houden we het rustig."

Bij deze protestactie kunnen anderzijds nogal wat vraagtekens geplaatst worden. Zo zijn er in Nederland betrekkelijk weinig mensen voorstander van kindermisbruik. Bovendien roept de NVU met zijn fascistische sympathieën bijzonder veel weerstand op bij de Nederlandse bevolking.