FOK! wat een weer...Meer zon

Stephan (Stephan5)

Goedemorgen! Vandaag ziet het er allemaal weer wat vriendelijker uit buiten en dat mocht ook wel na het sombere weer van de afgelopen dagen. Vanmiddag schijnt op veel plaatsen de zon geregeld, maar vooral in de noordelijke helft van het land is er ook kans op een bui. Dit zal echter weinig om het lijf hebben en ik verwacht niet dat er méér dan 2 of 3 mm zal gaan vallen. Veel plaatsen houden het overigens ook daar droog.

De wind komt uit het zuidwesten en is zwak tot matig en ook aan zee is de wind ondertussen flink afgenomen. We zitten inmiddels in iets koelere lucht dan gisteren, maar doordat er meer opklaringen zijn kan het toch nog opwarmen tot ongeveer 10 graden. Voor een weerman ziet de komende week er uiterst saai uit. Het is overwegend droog en er is een afwisseling van wolkenvelden en perioden met zon. Ook de wind doet het rustig aan en zal niet meer dan zwak tot matig zijn. Wél gaan de nachttemperaturen een stukje naar beneden en rond het midden van de week komt het in de nacht misschien wel tot een graadje vorst.

Nog steeds staat er bijzonder slecht weer op het programma voor de Alpenlanden. De sneeuwvalgrens ligt rond de 2200 meter, maar daarboven zou er wel eens een meter sneeuw kunnen vallen. Onder de 2200 meter zal dit regen zijn en de hoeveelheden kunnen wel tot 150 mm oplopen. Uiteraard kan dit veel overlast gaan veroorzaken.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

MaanDe laatste dagen waren de meeste opklaringen pas zichtbaar als het al donker was. Dit mooie plaatje werd gemaakt door onze fotograaf KlapMongeaul.