Geen nieuwe burgemeestersvacature Roermond

anoniem_22072019025900

Roermond krijgt voorlopig geen nieuwe burgemeester. Dat heeft commissaris van de koningin Theo Bovens (CDA) besloten. Eigenlijk zou in januari VVD'er Ricardo Offermanns eerste burger van Roermond worden, maar die wordt ervan verdacht als kandidaat voor het burgemeesterschap informatie te hebben gekregen van de gevallen Roermondse VVD-wethouder Jos van Rey.

Vanwege de kwestie stapte de VVD eind oktober uit het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Roermond. Bovens wil dat er eerst een nieuwe, stabiele coalitie is gevormd, voordat hij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gaat vragen opnieuw een vacature open te stellen voor het burgemeesterschap van Roermond.

Daardoor moet voor langere tijd een waarnemend burgemeester aan de slag. De huidige waarnemend burgemeester Henk van Beers (CDA) zou het stokje in januari overgeven aan Offermans. Van Beers is niet van plan langer aan te blijven. Daarom zal de gouverneur binnenkort een nieuwe waarnemend burgemeester aanwijzen. Medio februari wil Bovens kijken of het tijd is toch weer een vacature open te stellen.