[WTF] Djokovic met zege op Berdych naar laatste vier

Frank (franklop)

Novak Djokovic heeft zich vrijdag geplaatst voor de halve finale van de ATP World Tour Finals in Londen. De nummer een van de wereld won in twee sets van Tomas Berdych (5): 6-2, 7-6 (6). De Serviër heeft met de zege zijn groepsduels alle drie gewonnen. Berdych is voor plaatsing afhankelijk van Andy Murray en Jo-Wilfried Tsonga, die later nog tegenover elkaar staan.

Djokovic was in de eerste set oppermachtig tegen de Tsjechische nummer zes van de wereld. Met stabiel spel vanaf de baseline wachtte hij op de fouten van Berdych. Met breaks in de derde en vijfde game had hij na ruim een halfuur de set op zak.

In het tweede bedrijf brak de Serviër voor de derde keer de service van Berdych en leek een simpele overwinning in de maak. De Tsjech toonde echter veerkracht en brak direct terug.

Beide tennissers behielden daarna hun opslag en dus moest een tiebreak de beslissing brengen. Daarin waren op 6-4 twee setpunten niet aan Berdych besteed en benutte Djokovic zijn eerste wedstrijdpunt.

Zowel Berdych, Murray en Tsonga maken nog aanspraak op het tweede ticket naast de Serviër. Murray is bij een overwinning op Tsonga zeker van de laatste vier. Als Tsonga wint komen drie tennissers op twee punten en hangt het af van het aantal gewonnen en verloren sets wie er doorgaat op het prestigieuze eindejaarstoernooi.