Bezorgdheid bij PvdA-fractie

Redactie

Binnen de PvdA-fractie is bezorgdheid ontstaan over de ontstane problemen rondom de inkomensafhankelijke zorgpremie. Dat zei fractieleider Diederik Samsom (PvdA) vrijdagmiddag na afloop van de fractievergadering.

Volgens Samsom mort de fractie niet. "Wel zijn er zorgen over het politieke probleem dat ontstaan is", zei hij. Tegelijkertijd is er 'veel aanmoediging' om het probleem op te lossen. Hij heeft goedkeuring gekregen van de fractie om samen met de VVD naar een oplossing te zoeken.

De fractieleider heeft van VVD'ers vernomen dat nivelleren niet het probleem is, maar dat ze moeite hebben met het instrument. Het kabinet gaat nu kijken hoe dit probleem binnen de kaders van het regeerakkoord kan worden opgelost. Samsom denkt dat dit niet lang meer duurt. ''We moeten nu ook een beetje snelheid maken'', liet hij weten.

Beide coalitiepartijen maakten eerder op de middag bekend dat er wordt gerekend aan alternatieven voor de inkomensafhankelijke zorgpremie, die op veel verzet stuit bij de VVD. Over een oplossing wordt mogelijk maandag meer bekend.