Hobbit-filmstudios klagen The Asylum aan

René (MrManiak)

Warner Bros., New Line Cinema, MGM en The Hobbit-producent Saul Zaentz klagen productiemaatschappij The Asylum aan. Reden voor de filmstudios is dat de mockbustermaker met Age of the Hobbits copyrightschending pleegt, zo is op Teletekst te lezen.

Volgens de aanklagers mag Asylum het woord 'Hobbit' niet gebruiken in de 'jatfilm'. "The Asylum probeert gewoon te profiteren van de promotie van de Hobbit-films", zo claimen de studios.

Productiebedrijf The Asylum maakt vaker zogenaamde 'mockbusters', waarmee zij een eigen versie maken van een bekend, goed verdienend verhaal. Enkele voorbeelden zijn Titanic 2, American Warships (naar Battleship), Almighty Thor (naar Thor) en Transmorphers: Fall of Man (naar Transformers: Revenge of the Fallen).

De films worden altijd direct-to-dvd uitgebracht en worden in vergelijking met de echte blockbuster maar voor een schijntje gemaakt. Qua acteerprestaties is er net zoals met het verhaal, speciale effecten en dialogen ontzettend veel mis, maar volgens fans van het productiehuis is dit juist het charme dat de films zo leuk maakt om te zien.