Beladen eerste ministerraad van start

static

De eerste ministerraad van het kabinet-Rutte 2 is vrijdagochtend in een beladen sfeer van start gegaan. De bewindslieden van VVD en PvdA lieten voor aanvang niets los over de mogelijke aanpassingen van het omstreden plan voor de zorgpremie. Wel zeiden de meeste bewindslieden goede hoop te hebben dat er een oplossing komt.

Donderdagavond vergaderden VVD en PvdA over de ophef die is ontstaan over de inkomensafhankelijke zorgpremie. Na afloop van het overleg in het Torentje lieten de betrokkenen niets los over de uitkomst. De NOS meldde vrijdagochtend dat het kabinetsplan wordt aangepast.

Minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) zei voor aanvang van de ministerraad 'optimistisch' te zijn over een oplossing, maar wilde niet vooruitlopen op de inhoud daarvan. "We zijn een kabinet dat voornemens is de hele rit uit te zitten", zei ze.

Minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA), die donderdag ook bij het beraad aanwezig was, zei bij aankomst op het Binnenhof niets over de ontstane situatie. "Ik moet naar binnen, ik ben al te laat", zei hij, alvorens te beginnen aan zijn eerste ministerraad.