Utrechtse huisbaas opgepakt voor wangedrag

Redactie

Een Utrechtse huisbaas is donderdag opgepakt voor het stelen van inboedels uit woningen die hij verhuurde. Ook zou hij brieven van een huurster open hebben gemaakt, meldt de politie. De man wordt verder verdacht van een reeks mishandelingen, beledigingen en bedreigingen van huurders en ambtenaren van de gemeente Utrecht.

De verhuurder beging zijn daden tussen februari vorig jaar en oktober dit jaar. In februari 2011 bedreigde de man schriftelijk gemeentemedewerkers die toezicht houden op de woningmarkt. Vervolgens stal de man in juni vorig jaar een deel van de inboedel van een woning in Utrecht die hij verhuurde.

Vorig jaar oktober deed een vrouw aangifte van het schenden van het briefgeheim, aangezien de verdachte haar post zonder haar toestemming zou hebben geopend. Een jaar geleden bedreigde de man andere huurders van hem. Ook bij hen zou hij de inboedel hebben ontvreemd.

In mei dit jaar mishandelde de huisbaas een medewerker van de gemeente die de staat van een woning controleerde, om in oktober opnieuw huurders te bedreigen. Ook deze slachtoffers zou de man hebben mishandeld.

De huisbaas wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.