'Psychopatenkop' maakt man Kim van Kooten verdacht

Borizzz

Kim van Kooten gelooft meteen dat haar man Jacob Derwig ooit is opgepakt op verdenking van een bankoverval. "Hij heeft natuurlijk wel zo'n linke psychopatenkop, dat snap ik wel", zegt ze voor de camera van Novum Nieuws. De twee spelen samen in de film Het Diner, die is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Herman Koch.

In het boek staan geheimen tussen familieleden centraal. Hoewel Derwig nooit met ook maar een woord over de arrestatie tegen zijn vrouw heeft gerept, verbaast het haar eigenlijk niets. Van Kooten merkt wel vaker dat haar man wordt aangezien voor crimineel. "Op vakantie wordt hij er ook altijd uitgevist door de douane. Dan worden die koffers weer opengesneden."

"Ik leek op een verdachte en werd zo van de straat geplukt en in een politiewagen gesleurd", legt de acteur uit, waarop hij tot twee keer toe ontkende dat hij het heeft gedaan. "Maar die man zei natuurlijk: dat zeggen ze allemaal." De 43-jarige Derwig wist de politie er uiteindelijk van te overtuigen dat hij niks met de overval van doen had.

Thekla Reuten, die in Het Diner de vrouw van Derwigs personage speelt, heeft wel eens terecht een nacht doorgebracht in een cel. "Ik heb wel eens per ongeluk een gestolen fiets gekocht. Dat bleek dus heling te zijn." De actrice heeft het relaas meteen opgebiecht.

In Het Diner komen twee echtparen samen in een chic restaurant om een gruwelijke misdaad van hun zoons te bespreken. Van Kooten speelt met Daan Schuurmans het andere echtpaar. De vier zitten met het morele dilemma of ze de misdaad van hun kinderen naar buiten moeten brengen of juist verdoezelen. De film moet volgend jaar oktober in de bioscopen draaien.


'Psychopatenkop' maakt man Kim van Kooten verdacht (Foto: Novum)