NOS steunt Mulder omtrent Zagreb-uitspraken

Wessenator

De NOS schaart zich achter voetbalanalist Youri Mulder inzake het relletje dat hij veroorzaakte met uitspraken over Dinamo Zagreb.

Mulder opperde dinsdagavond tijdens de nabeschouwing rondom de Champions League-wedstrijden dat 'de Kroaten collectief weer naar een wedkantoortje in Zagreb zijn gegaan'. Zagreb werd vorig jaar na de 7-1 nederlaag tegen Olympique Lyon (die tot uitschakeling van Ajax leidde) verdacht van omkoping.

Hoofdredacteur Maarten Nooter noemt de uitspraken van Mulder ironie. "Het was een ironische uitleg van merkwaardige verdedigende acties", liet Nooter donderdag weten in een reactie. Dinamo Zagreb verloor dinsdag met 4-0 van Paris Saint-Germain in de Champions League. De manier waarop de club goals weggaf, verleidde Mulder een link te leggen met de uitschakeling van Ajax, vorig seizoen.

"Hij heeft dat met enige ironie gezegd, maar het komt natuurlijk wel ergens vandaan. Namelijk die 7-1 van vorig jaar tegen Olympique Lyon. Daar heeft hij in een samenspraakje aan gerefereerd. Dat zij dat dan heel letterlijk nemen, is voor hun rekening", stelt Nooter.

De clubleiding van de Kroatische topclub dreigt met juridische stappen tegen Mulder en de NOS. Nooter doet dat af als 'overdreven' en 'niet actueel'. "Wij hebben niets uit Kroatië gehoord."