Familielid betrokken bij overval

Redactie

Bij een gewelddadige overval op een 72-jarige man maandagavond in het Friese Wolvega was ook een familielid van het slachtoffer betrokken. De politie gaat ervan uit dat het familielid wist wat er in de woning was te halen en spreekt donderdag van een "gerichte overval".

De man was maandag alleen thuis toen twee personen zijn woning binnendrongen. Hij werd geslagen en vastgebonden. De overvallers namen een aanzienlijk geldbedrag, sieraden en de auto van de man mee. Die kon even later alarm slaan met de mobiele telefoon van een voorbijganger op straat.

Al snel daarna werd de auto gesignaleerd. Die reed op de A32 (Meppel-Leeuwarden) en werd bestuurd door een 21-jarige vrouw uit Zevenhuizen. Zij is aangehouden. Vervolgens werden dinsdag een 41-jarige vrouw uit Opende en woensdagavond een 28-jarige man uit Beilen en een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats gearresteerd. Ze zitten allen nog vast.

De 72-jarige man raakte tijdens de overval ernstig gewond aan zijn hoofd, maar is inmiddels wel weer thuis. Volgens de politie is hij zeer aangeslagen, ook omdat een familielid bij de overval is betrokken.