Franse voetbalbond schorst M'Vila tot juni 2014

Boris (borisz)

De Franse voetbalbond weert Yann M'Vila uit het nationale team tot eind juni 2014. De 22-jarige middenvelder is donderdag tot die tijd geschorst vanwege een avondje stappen. M'Vila trok er half oktober met vier ploeggenoten op uit tussen twee belangrijke kwalificatieduels van Jong Frankrijk door. De 22-voudig international kan nu een streep zetten door het WK 2014 in Brazilië.

M'Vila was een vaste waarde in het Franse nationale team. Voor het belangrijke tweeluik met Noorwegen, waarin plaatsing voor het EK 2013 in Israël verdiend kon worden, werd hij echter overgeheveld naar Jong Frankrijk. De Fransen wonnen het eerste duel met 1-0, maar gingen na het avondje uit in een Parijse nachtclub vervolgens in Noorwegen met 5-3 onderuit.

Het is voor M'Vila zijn tweede schorsing in korte tijd. Hij werd in de zomer al voor een duel geschorst. De speler van Rennes weigerde na zijn wissel in de verloren kwartfinale van het Europees Kampioenschap tegen Spanje vervanger Olivier Giroud en bondscoach Laurent Blanc de hand te schudden.