[WTF] Federer plaatst zich voor halve finale

Peterselieman

Roger Federer heeft donderdag ook zijn tweede duel op de ATP World Tour Finals in Londen winnend afgesloten. De titelverdediger was met 6-4 en 7-6 (5) te sterk voor David Ferrer (4). Eerder versloeg de nummer twee van de wereld al de Serviër Janko Tipsarevic. Door de zege is de 31-jarige Zwitser zeker van een plek in de halve finale van het prestigieuze eindejaarstoernooi.

De zesvoudig winnaar begon scherp in de O2 Arena en wist als eerste de opslag van zijn opponent te breken. Ferrer, die vorige week nog het masterstoernooi van Parijs op zijn naam schreef, wist met agressief spel de break ongedaan te maken. Serviceverlies in de negende game kostte de nummer vijf van de wereld echter alsnog de set.

In het tweede bedrijf waren de twee opnieuw aan elkaar gewaagd, maar was Federer op de beslissende momenten net de betere. Tot 6-6 verliep de set op service. In de tiebreak maakte de service van de Zwitser het verschil. Met de zege schaart de zeventienvoudig grandslamwinnaar zich voor de tiende keer in zijn carrière bij de laatste vier.

Later donderdag staat in groep B nog het duel tussen Tipsarevic en de Argentijn Juan Martin del Potro op het programma. Beiden verloren hun eerste duel van respectievelijk Federer en Ferrer.


Federer plaatst zich voor halve finale Tour Finals (Foto: Novum)