Whitmarsh erkent risico met Perez

Peterselieman

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh erkent dat hij met het vastleggen van Sergio Perez risico genomen heeft. De Mexicaan behaalde dit jaar met de Sauber enkele podiumplaatsen, maar pakte sinds hij bij McLaren getekend heeft door fouten en crashes geen enkel punt meer.

Het heeft Whitmarsh wat aan het twijfelen gebracht. "Met zijn 22 jaar is hij even oud als Hamilton, toen hij in 2007 bij McLaren debuteerde. Ik denk dat Sergio heel getalenteerd is, maar eerlijk gezegd weet ik niet waar hij toe in staat is. We hadden hem natuurlijk niet in huis gehaald als we niet het vertrouwen hadden dat hij door kan groeien. We weten het alleen nog niet."

Dat Perez nog veel moet leren staat vast. "Hij heeft nog nooit de druk ervaren waarmee Hamilton en Button te maken krijgen. Je rijdt een McLaren en als je niet vooraan staat komt de druk er vol op te staan. Jenson en Lewis zijn er mee bekend. Ze hebben het ervaren, leven ermee en zetten het om in iets goeds. Ik weet dondersgoed dat we een risico met Sergio nemen. We hadden dat risico echter nooit genomen als we mogelijkheden zien. Het is een kwestie van afwachten."