Dinamo Zagreb woest op Mulder en NOS

Peterselieman

Dinamo Zagreb overweegt juridische stappen te ondernemen tegen Youri Mulder en de NOS. De Nederlandse oud-spits, als analist werkzaam bij de omroep, had zijn bedenkingen over de nederlaag van de Kroaten tegen Paris Saint-Germain van dinsdagavond. Zagreb verloor het Champions Leagueduel in Parijs kansloos met 4-0.

"Ik vermoed dat ze collectief naar een wedkantoortje zijn gegaan. En ze morgen weer gaan", zei Mulder over de spelers van Dinamo Zagreb. De club kon er de humor niet van inzien en kwam donderdag op de eigen website met een reactie.

"Hoe is het mogelijk dat een commentator of sportverslaggever dit presenteert als een feit? Waar is de maatschappelijke verantwoordelijkheid?", stelt Zagreb. "Dinamo neemt alle nodige maatregelen om opzoek te gaan naar passende sancties tegen de commentator, die ook de assistent-coach is van FC Twente, en de omroep, die de gewraakte woorden uitzond op televisie."

Dinamo Zagreb heeft een bedenkelijke reputatie in Europa. Vorig jaar verloor de ploeg met 7-1 van Olympique Lyon, waardoor de Fransen ten koste van Ajax verdergingen in de Champions League.


Dinamo Zagreb woest op Mulder en NOS (Foto: Novum)