Man of Steel naar 3D

Sanne (Syth86)

De Superman-film Man of Steel wordt omgebouwd naar 3D. Dat laat regisseur Zack Snyder weten, schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety. De nabewerking van 2D-opnames naar 3D wordt alom gezien als inferieur aan opnames in 3D. Snyder is er echter van overtuigd dat het publiek met zijn opgekrikte versie wegloopt.

"Vooruitlopend op hoe het moderne filmpubliek 3D omarmt, hebben we de film opgenomen zodat hij goed overkomt in zowel 2D als 3D", vertelt Snyder. "Het verhaal staat op de eerste plek, 3D is slechts bedoeld als extraatje."

Toch rijst de vraag wat de invloed is van coscenarist en -producent Christopher Nolan op de film. Hij werd na het immense succes met zijn Batman-reeks gezien als degene die de kwakkelende Superman-films weer vlot kan trekken, maar hij heeft zich altijd verre van 3D gehouden. Snyder staat juist bekend als iemand die vooral kiest voor de mooie plaatjes en niet altijd evenveel aandacht besteedt aan het verhaal.

Hoe dan ook kan Man of Steel vertrouwen op een indrukwekkende cast, bestaande uit onder anderen Henry Cavill, Amy Adams, Kevin Costner, Diane Lane, Laurence Fishburne en Russell Crowe. De film verschijnt 20 juni in de Nederlandse bioscopen.


Man of Steel wordt omgebouwd naar 3D (Foto: Novum)