Wii U datatransfer gaat via SD-kaart

Oscar.

Na de unboxing video van de Wii U rees de vraag hoe de gebruikergegevens van de Wii naar de Wii U kan worden overgezet. In de handleiding van de Wii U is te lezen dat hiervoor een SD-kaart nodig is van minimaal 512 MB en dat het proces niet omkeerbaar is .

In de handleiding is te lezen dat je een aparte SD-kaart nodig is om de gegevens over te zetten. Eerst moet deze geprepareerd worden door de ‘Transfer Application’ op de Wii U zelf. Nadat de Wii U ermee klaar is, moet deze in de Wii  gestopt worden. Op de Wii moet de Transfer-app worden gedownload via de Shop Channel  die dan de gegevens van de Wii op de SD-kaart zet. De laatste stap is dat de gebruiker de SD-kaart weer terug in de Wii U stopt om het af te maken.

Deze methode zet zowel je savegames, WiiWare en Virtual Console date en savegames, je DLC, je Wii Shop Account en je resterende Wii Points (tot 10.000 punten!) over . Beide consoles moeten wel verbonden zijn met het internet en voor elke console heb je een aparte controller nodig. Mocht je besluiten dat je toch alle gegevens weer terug op je Wii wil, dan heb je pech, want dat kan niet. Tevens kan je niet kiezen wat mee gaat en wat niet, het is alles of niets.

Wii U