'Van der Garde en Pic racen voor Caterham in 2013'

Peterselieman

Volgens de Finse krant Turun Sanomat is de kans groot dat Giedo van der Garde in het Formule 1-seizoen 2013 zal gaan racen voor Caterham. Momenteel is de Nederlander derde rijder bij het Maleisische team. Marussia-coureur Charles Pic zou zijn teamgenoot moeten gaan worden.

Momenteel worden de stoeltjes bezet door Heikki Kovalainen en Vitaly Petrov. Laatstgenoemde liet al doorschemeren dat hij door een gebrek aan sponsorgeld volgend seizoen waarschijnlijk niet meer in de Formule 1 actief zou zijn. Ook Kovalainen heeft een aflopend contract, maar betaalt in tegenstelling tot Petrov niet voor zijn zitje. Dit lijkt hem nu op te gaan breken. Van der Garde kan via zijn aanstaande schoonvader Marcel Boekhoorn geld meebrengen, terwijl Pic van steun uit Frankrijk kan genieten.

Verder onthulde Turun Sanomat dat Cyril Abiteboul waarschijnlijk de nieuwe teambaas bij Caterham zal gaan worden. De Fransman moet de opvolger gaan worden van Tony Fernandes die aankondigde zich op het automerk Caterham te gaan richten. Abiteboul verruilde in september zijn baan bij Renault voor die van hoogste baas bij Caterham F1. De positie van teambaas zou hier volgens het Finse medium nu bij gaan komen.