Van der Garde geniet van F1-test

Peterselieman

Giedo van der Garde heeft naar eigen zeggen genoten van de afgelopen twee testdagen in de Formule 1. De Nederlander testte tijdens de Young Driver Test in Abu Dhabi voor Caterham waarvoor hij dit seizoen derde coureur is.

Van der Garde reed tweemaal de langzaamste tijd, maar zijn tijd van vandaag (1.45,106) zorgde voor tevredenheid. "Ik heb een paar geweldige dagen achter de rug in Abu Dhabi. We hebben woensdag een stuk meer ronden kunnen rijden dan dinsdag. Het programma voor de ochtend bestond vooral uit aerodynamische tests en het rijden met verschillende setups, wat het team enorm veel data heeft opgeleverd."

"In de middag deed ik een aantal langere runs, waarbij het accent lag op de banden en het gedrag van de auto bij verschillende brandstofhoeveelheden. Aan het einde deed ik nog een paar runs of de softs, die wel wat weg hadden van het werk dat aan het einde van de derde training plaatsvindt. Ik reed met meer brandstof in de auto dan in de kwalificatie, maar ik ben niettemin tevreden over de tijd die ik wist te rijden."

De volgende keer dat Van der Garde weer in actie zal gaan komen is in de vrijdagtraining in Brazilië die over ruim twee weken op het programma staat. Morgen komt Robin Frijns nog in Abu Dhabi de baan op. De jonge Nederlander testte gisteren voor Sauber en mag morgen vanwege zijn titel in de World Series by Renault in een Red Bull gaan rijden.