Aardbeving voor kust Guatemala

Redactie

Voor de kust van Guatemala heeft zich woensdag een aardbeving met een kracht van 7,5 voorgedaan. Bij de rampbestrijdingsdienst van Guatemala is een dode gemeld.

Het epicentrum van de aardbeving lag voor de kust bij de plaats Champerico, op een diepte van ongeveer 33 kilometer. De plaatselijke brandweer van San Marcos, ongeveer 130 kilometer noordelijker, berichtte dat daar een schoolgebouw is bezweken. Acht gewonden zijn in het ziekenhuis opgenomen.

Verscheidene inwoners zijn bedolven geraakt onder het puin van hun instortende huizen, meldde een verslaggever ter plaatse. Meubelen en apparaten liggen aan stukken op straat. Volgens een lokale radiozender is op veel plaatsen de stroom uitgevallen en is de telefoonlijn dood.

Het Amerikaanse Pacific Tsunami Warning Center sloot een tsunami niet uit, maar die zou niet verder reiken dan de onmiddellijke omgeving van het epicentrum. Het waarschuwingscentrum heeft geen waarschuwing of alarm doen uitgaan.

Nicaragua vaardigde wel een lokaal tsunamialarm uit. De dienst burgerbescherming van El Salvador is uit voorzorg begonnen aan de evacuatie van enkele kustplaatsjes.

Tot in de metropolen Guatemala-Stad en Mexico-Stad was de beving voelbaar. Mensen vluchtten in die beide hoofdsteden de straat op.