[NBA] Bulls bezorgen Orlando Magic eerste nederlaag

Peterselieman

Orlando Magic heeft dinsdag zijn eerste duel in dit NBA-seizoen gewonnen. De basketballers uit Florida gingen met 99-93 onderuit bij Chicago Bulls. De Brit Luol Deng was de grote man bij de thuisploeg met 23 punten en acht rebounds. Chicago heeft nu drie van de vier wedstrijden gewonnen, Orlando won twee keer en verloor een keer.

Oklahoma City Thunder denderde in eigen huis met 108-88 over Toronto Raptors heen. Bij rust was de voorsprong van de thuisploeg al negentien punten. Opvallend was dat Oklahoma City geen echte uitblinker kende. Russell Westbrook maakte negentien punten, maar Serge Ibaka (zeventien punten), Kevin Durant en Kevin Martin (beiden vijftien punten) lieten zich ook gelden.

Denver Nuggets boekte de eerste zege van het seizoen. Net als tegenstander Detroit Pistons hadden de Nuggets hun eerste drie wedstrijden verloren, maar met een 109-97 thuiszege werd die reeks door de ploeg uit Denver doorbroken. Andre Iguodala was de topscorer bij Denver, maar Kenneth Faried de opvallendste. Hij liet een aantal spectaculaire dunks noteren.


Bulls bezorgen Orlando Magic eerste nederlaag (Foto: Novum)