De Boer: "Vooraf teken je hier voor"

Peterselieman

Ajax neemt door het 2-2 gelijkspel in het Champions Leagueduel tegen Manchester City een punt mee uit Engeland. Trainer Frank de Boer kijkt tevreden terug op het resultaat, maar zag zoals altijd verbeterpunten.

"Vooraf zou je hier voor tekenen", vertelde De Boer na de wedstrijd aan de NOS. Door vroege doelpunten van Siem de Jong kwam Ajax al snel op een 2-0 voorsprong. Deze werd uiteindelijk uit handen gegeven, waardoor de teleurstelling van het gezicht van De Boer was af te lezen. "Maar ik heb ook het gevoel dat de spelers teleurgesteld zijn. Je had hier natuurlijk een mokerslag aan City kunnen uitdelen."

Toch houdt De Boer er een tevreden gevoel aan over. "Ja, iedereen heeft hard gewerkt. Kijk, je geeft dan wel een voorsprong uit handen, maar zij kunnen nog spelers brengen als Mario Balotelli en Edin Dzeko. Zij hebben dus spelers die zo maar even het verschil kunnen maken."

Ajax kwam op 2-0 vanuit twee corners. "Ik vond dat we voor die 2-0 niet eens goed speelden. Daarna hebben we het wel goed opgepakt. Toen konden we wel ineens de vrije man vinden. Toen konden we wel de driehoekjes maken. We hadden in onze goede fase eigenlijk de derde goal moeten maken. We hadden kansen op meer. Maar er werd te vaak de verkeerde keuze gemaakt. Maar goed, je kan niet alles hebben."

"We krijgen nu Borussia Dortmund. Dat is in mijn ogen een van de beste ploegen uit Europa. Maar we spelen thuis en we moeten zorgen dat we het publiek erachter krijgen. Vandaag waren er ook weer veel supporters bij om ons te ondersteuenen. Er kan nog van alles gebeuren. Dit zijn de wedstrijden waar je sterker van wordt."