[CL] Uitslag Manchester City - Ajax

Stefan (sportfreak)

Ajax heeft een punt overgehouden aan het bezoek aan Manchester City. De Amsterdammers kwamen op 0-2 in de eerste helft, maar zagen City nog op gelijke hoogte komen.

Nog meer dan twee weken geleden waren de lichtblauwen van Manchester favoriet voor het treffen met de Amsterdammers. De druk op de ploeg van Roberto Mancini was wel behoorlijk toegenomen na de wisselvallige prestaties van de afgelopen weken, maar het sterrenensemble van sjeik Mansour bin Zayed Al Nahyan zou in het eigen Etihad Stadium toch wel even afrekenen met de Amsterdammers.

In de openingsfase leek het daar echter niet op. City probeerde de ploeg van Frank de Boer al vroeg onder druk te zetten. De Ajax-trainer had zijn ploeg op één plek gewijzigd ten opzicht van de vorige wedstrijd tegen City; Tobias Sana begon op de bank in plaats van Derk Boerrigter. Ajax had in de eerste helft niet veel moeite met de pressie die City uitoefende. Ajax liet de bal redelijk makkelijk lopen, al was City wellicht iets sterker in het eerste bedrijf.

Toch kwam Ajax op voorsprong via captain Siem de Jong. De middenvelder was na negen minuten heel attent bij een hoekschop en gleed een afvallende bal bij de eerste paal binnen. Joe Hart had geen kans en ook Pablo Zabaleta, die op de doellijn stond, kon de bal niet keren. Zeven minuten later maakte De Jong zelfs 0-2, enigszins tot zijn eigen ongeloof. Wederom uit een hoekschop, ditmaal met het hoofd bij de eerste paal. Vervolgens deed City wel wat terug via Yaya Touré, die een voorzet op de borst controleerde en à la Graziano Pelle in de korte kruising jaagde.

De thuisploeg had dus nog 45 minuten om het Europese seizoen te redden en begon sterk aan de tweede helft. De ploeg zette Ajax onder druk en dit leidde tot wat kleine kansjes. Naarmate de tijd verstreek verdween bij The Citizens echter het geloof in een goed resultaat. Voor Ajax was dit juist weer aanleiding om de aanval wat meer te zoeken, maar tot heel grote kansen leidde dit niet. De Jong was met een hard schot van afstand nog verantwoordelijk voor gevaar, maar Hart wist de bal te pareren.

Juist op het moment dat Ajax wat sterker werd kwam City dan toch op gelijke hoogte. Een lange trap van achteruit werd door Invaller Mario Balotelli doorgekopt en Sergio Kun Agüero was slim doorgelopen. De Argentijn liet Kenneth Vermeer vervolgens met een schuiver kansloos en gaf het startsein van een slotoffensief. City bleef drukken en dit leidde nog tot enkele kansen. Zo was Balotelli met een kopbal nog dichtbij, maar Vermeer stond andermaal zijn mannetje. Een andere invaller Edin Dzeko had zijn vizier niet op scherp staan, anders had de Bosniër de winnende nog gemaakt.

Door dit resultaat staat Ajax op vier punten na evenzoveel wedstrijden. Manchester City staat op de laatste plaats met twee punten uit vier duels. In de volgende speelronde komt Ajax in eigen huis uit tegen Borussia Dortmund. Manchester City ontvangt Real Madrid.

Manchester City

2 - 2

AFC Ajax

 22' Y. Touré
74' Agüero
   10' S. de Jong 
 17' S. de Jong 
 
 Gele kaart: , Blind, C. Poulsen, (AFC Ajax)
 
Stadion: Etihad Stadium, Manchester
Toeschouwers: 40.222
Arbiter: Rasmussen (Den)
 
Opstelling:   Opstelling:
Hart
Zabaleta
Kompany
Nastasic
Clichy
Nasri
Garcia (Balotelli/46)
Y.Touré
Barry (Kolarov/85)
Agüero
Tévez (Dzeko/66)
  Vermeer
v.Rhijn
Alderweireld
Moisander
Blind
S.de Jong
C.Poulsen (Fischer/87)
Schøne (Enoh/78)
Boerrigter (Sana/90 3)
Eriksen
Babel