[WTF] Rojer debuteert met verlies

Peterselieman

Dubbelspecialist Jean-Julien Rojer heeft zijn eerste wedstrijd bij de ATP World Tour Finals in Londen verloren. Samen met zijn Pakistaanse dubbelpartner Aisam-ul-Haq Qureshi boog hij in twee sets voor het Indiaas-Tsjechische dubbel Leander Paes en Radek Stepanek: 4-6 en 5-7.

Rojer en Qureshi waren gewaagd aan Paes en Stepanek, maar die tegenstanders gingen beter met hun kansen om. De Idiaas-Tsjechische combinatie sloeg in de negende game van het eerste bedrijf toe. Rojer en Qureshi hadden ook al twee breakkansen gehad, maar benutten die niet.

De tweede set was van hetzelfde laken een pak. Het Nederlands-Pakistaanse dubbel kreeg in die set vier breakkansen, maar Paes en Stepanek werkten ze allemaal weg. In de elfde game braken de nummers vier en zes van de wereldranglijst voor dubbelspelers zelf wel en ze serveerden de partij vervolgens uit.

In dezelfde poule wonnen de Engelsman Jonny Marray en zijn Deense dubbelpartner Fredrik Nielsen verrassend van Mahesh Bhupathi en Rohan Bopanna uit India. Het werd 6-4, 6-7 (1) en 12-10.