City meldt zich voor 16-jarig toptalent PSV

Peterselieman

Manchester City heeft een Nederlands talent op de korrel. De Engelse landskampioen heeft zich officieel gemeld voor Riechedly Bazoer, bevestigt een woordvoerder van zijn club PSV dinsdag. De 16-jarige verdediger was afgelopen weekend al op bezoek in Manchester, waar hij sprak met een delegatie van City.

Technisch manager Marcel Brands van PSV hoopt dat hij Bazoer kan behouden voor de Eindhovense club. "Ik zal alles doen wat in mijn vermogen ligt", zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad. Brands heeft vrijdag een afspraak met de zaakwaarnemers van Bazoer, die buiten de selectie is gelaten voor het duel van de A1 woensdag bij Aston Villa.

De laatste jaren is het halen van buitenlandse talenten door Engelse topclubs schering en inslag. Zo werden in Nederland onder meer Nathan Ake, Jeffrey Bruma en Patrick van Aanholt op jonge leeftijd opgevist door Chelsea, verkaste Karim Rekik naar Manchester City en kwam Nacer Barazite uit voor Arsenal. Aan het halen van talenten zijn wel regels gebonden. Zo mag een 16-jarige voor het eerst een contract voor maximaal drie jaar ondertekenen.