Holleeder legt het bij met kaakbreker

static

Willem Holleeder kan weer door een deur met de freefighter die hem eind vorige maand op een terras in Amsterdam een gebroken kaak bezorgde. De topcrimineel schrijft deze week in zijn column in Nieuwe Revu dat hij en de gespierde vechtsporter Dick Vrij vorige week alles hebben uitgepraat.

De 54-jarige Holleeder, die nog zeker enkele weken vloeibaar voedsel met een rietje tot zich moet nemen, wil verder niet ingaan op de gebeurtenissen op het terras in Amsterdam-Zuid. "Bij de politie heb ik geen verklaring afgelegd, en dat ga ik nu ook niet doen in mijn column", schrijft hij. Wel wil hij kwijt dat alles is uitgepraat 'en er dus geen reden is voor mijn collega-journalisten om er spannende verhalen van te maken die niet kloppen en nergens op slaan'.

De vechtpartij zou te maken hebben gehad met een conflict tussen Holleeder en Dino S. Laatstgenoemde zit een celstraf uit voor een drugszaak en is verdachte in het langlopende liquidatieproces Passage.

De Heineken-ontvoerder gaat in zijn column vooral in op het royement van advocaat Bram Moszkowicz, die de hem jarenlang bijstond. Holleeder vindt de straf die de Raad van Discipline de strafpleiter eind vorige maand oplegde te ver gaan. "Mocht Bram toch iets fout hebben gedaan, dan nog is het geen reden om hem levenslang van het tableau te schrappen", vindt Holleeder. "Dat is geen straffen, maar het uitschakelen van een jaloersmakend bekende collega."

Moszkowicz stopte in 2007 met de verdediging van Holleeder, tot grote teleurstelling van de topcrimineel. De strafpleiter was naar eigen zeggen echter 'te beschadigd' geraakt om hem nog langer bij te staan. Hij lag toen onder meer onder vuur omdat hij Holleeder verdedigde terwijl hij eerder een van diens veronderstelde slachtoffers Willem Endstra bijstond.