O'Sullivan komt voorlopig niet in actie

Boris (borisz)

Ronnie O'Sullivan zet nu al een punt achter het snookerseizoen 2012-2013 en zal niet meer in actie komen op de World Tour. Dat liet de 36-jarige Engelsman vandaag weten aan World Snooker, de wereldsnookerbond. O'Sullivan zal zijn wereldtitel in mei niet verdedigen. Django Fung, de manager van O'Sullivan, liet in het midden of zijn carriere definitief over is.

"Ik heb met Ronnie gesproken en hij heeft beslist om zich uit alle toernooien waarvoor hij zich had ingeschreven, terug te trekken. Hij zal de rest van dit seizoen niet meer in actie komen", vertelde Barry Hearn, voorzitter van World Snooker. "Ronnie kampt met enkele persoonlijke problemen die hij moet oplossen. We wensen hem het beste voor de toekomst."

The Rocket won in mei het WK door in de finale Ali Carter te verslaan. Na zijn vierde wereldtitel kondigde hij al een pauze van zes maanden aan. Hij was het snooker naar eigen zeggen even beu en wilde meer tijd met zijn kinderen doorbrengen.

In augustus bevestigde O'Sullivan nog dat hij eind oktober zijn comeback zou maken en hij tekende een nieuw spelerscontract bij World Snooker. O'Sullivan zou zijn rentree maken op het toernooi van het Chinese Chengdu vorige week, maar een paar dagen voor aanvang gaf hij op wegens medische redenen.