Berdych kopman Tsjechië in finale Davis Cup

Peterselieman

Tomas Berdych is de kopman van de Tsjechen in de Davis Cup-finale volgende week tegen Spanje. De mondiale nummer zes neemt in Praag samen met Radek Stepanek hoogstwaarschijnlijk de enkel en de dubbel voor zijn rekening. Lukas Rosol en Ivo Minar maken het Tsjechische team compleet.

Berdych en Stepanek bewaren geen goede herinneringen aan de Spanjaarden. Beide spelers leidden Tsjechië in 2009 al eens naar de Davis Cup-finale waarin Spanje aan het langste eind trok. De 27-jarige Berdych komt deze week in actie op de ATP World Tour Finals in Londen. De 33-jarige Stepanek bezet plaats 37 op de wereldranglijst.

Spanje, dat Rafael Nadal vanwege een blessure moet missen, treedt in de Praagse O2 Arena aan met David Ferrer, Nicolas Almagro, Marcel Granollers en Marc Lopez. Spanje gaat op voor de vierde Davis-Cup titel in vijf jaar. De Tsjechen wonnen het toernooi eenmaal, toen nog als Tsjecho-Slowakije, in 1980. De laatste drie ontmoetingen tussen de landen werd gewonnen door de Spanjaarden. De finale wordt gespeeld van 16 november tot en met 18 november.


Berdych kopman Tsjechië in finale Davis Cup (Foto: Novum)