THQ zoekt 100 miljoen dollar

Redactie

Gamebedrijf THQ zit dermate in de financiële problemen dat de uitgeverij op zoek is naar een investeerder flink wat geld in het bedrijf wil stoppen. Het bedrijf moet een financiële injectie van honderd miljoen dollar krijgen om te kunnen blijven bestaan. Dat is maandagnacht bekendgemaakt tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers.

Voor augustus 2014 moet THQ ruim honderd miljoen dollar aan openstaande rekeningen betaald hebben. Daarnaast heeft de uitgever nog geld nodig om zijn spellen, waaronder het rollenspel South Park: The Stick of Truth en het strategiespel Company of Heroes 2, te kunnen financieren.

THQ heeft het consultancybureau Center View Partners aangenomen om het bedrijf te begeleiden bij zijn zoektocht naar investeerders. Het gamebedrijf benadrukt dat het niet van plan is de productie van zijn games op te schorten. Het heeft wel South Park, Company of Heroes 2 en het schietspel Metro: Last Light uitgesteld om de ontwikkelaars meer tijd te geven een kwaliteitsproduct neer te zetten.

Als gevolg van de financiële onzekerheid weigert THQ uitspraken te doen over de volgende twee kwartalen van zijn boekjaar. Ook heeft het Amerikaanse bedrijf eerdere voorspellingen over zijn boekjaar ingetrokken.


THQ zoekt 100 miljoen dollar