Feyenoord boekt winst van 6,5 miljoen euro

Boris (borisz)

Feyenoord heeft over het seizoen 2011-2012 een winst van 6,5 miljoen euro geboekt. Dat maakte de club uit Rotterdam dinsdag bekend. 4,8 miljoen euro komt uit een positief transferresultaat. 

De club verwacht voor de lopende voetbaljaargang 2012-2013 ook positieve cijfers en zo de schuld, die de afgelopen 2 jaar al sterk daalde, nog verder af te bouwen. "Een positief operationeel resultaat, een positief transferresultaat, kapitaalinjecties en de goede sportieve prestaties zijn de vier factoren die maken dat de wereld er voor Feyenoord veel beter uitziet dan pakweg 3 jaar geleden", stelt algemeen directeur Eric Gudde vast.

De omzet steeg met 0,6 miljoen naar 38,7 miljoen euro. Dit zat hem vooral in de wedstrijdbaten en sponsoring. De mediabaten en merchandising namen wel af. Feyenoord betaalde afgelopen seizoen 17,2 miljoen aan salarissen en sociale lasten. Dit is 3,3 miljoen minder in vergelijking met het seizoen 2010-2011, dit komt door lagere personeelskosten van de contractspelers. Het negatieve eigen vermogen is verbeterd van 21,5 miljoen naar 9,5 miljoen euro. 

"We zullen zal de strakke bedrijfsvoering van de laatste jaren doorzetten. Dit om de ingezette koers en laatste stap naar een financieel volledig herstel te kunnen maken. Alleen een deel van de inkomende transfergelden zal gebruikt mogen worden bij het aantrekken van nieuwe spelers", aldus Gudde.