Koeman: "Voetbal gaat om momenten"

Wessenator

Feyenoord kreeg een 3-0 nederlaag om de oren. Coach Ronald Koeman vindt dat zijn ploeg de goede momenten niet benutten en met te weinig overtuiging speelde.

"De scherpte was onvoldoende, we hebben aardig meegespeeld en dat vind ik een verschikkelijk woord. Het gaat in het voetbal om momenten en overtuiging. Dat was aanvallend, maar ook verdedigend onder de maat", zo liet Koeman na afloop van het verloren duel met FC Twente weten tegenover Eredivisie Live.

"Positioneel hebben we best goed gespeeld. Ik geloof niet dat we minder kansen hebben gehad dan de tegenstander. Als je de tweede en de derde tegengoals ziet...zo win je een wedstrijd nooit. Dat zijn weggevers, cadeautjes. Dat wordt op dit niveau afgestraft."

"In dat geval deden we onszelf tekort, want in voetballende zin deden we het redelijk tot goed. Maar nogmaals: voetbal gaat om momenten en momenten moet je pakken. Dat hebben wij nagelaten."

Koeman heeft er ondanks het verlies alle vertrouwen in dat Feyenoord met de winterstop er goed voor staat. "Met de winterstop staan we wel weer bij de eerste vijf en dan voldoen we aan de doelstelling van wat we aan het einde van het seizoen willen behalen."