Aanvoerderschap Bayern was droom voor Robben

Peterselieman

Arjen Robben heeft ervan genoten aanvoerder te zijn bij Bayern München. De vleugelaanvaller, die afgelopen week in het bekertreffen met Kaiserslautern captain was omdat Philipp Lahm en Bastian Schweinsteiger rust kregen, zegt dat vrijdag in Bild. "Het is altijd een droom van me geweest ooit captain van Bayern te zijn."

De band teruggeven wordt dan ook heel moeilijk, lacht Robben. "Aanvoerder zijn zou een grote eer zijn, maar we hebben met Philipp en Bastian twee heel goede aanvoerders. Ze kunnen op mijn steun rekenen."

Robben toont zich verrast over zijn succes in het bekerduel bij zijn comeback na vijf weken blessureleed. Met twee treffers en een voorzet had hij een groot aandeel in de 4-0 zege op Kaiserslautern. "Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Dat het zo goed liep, was echt een verrassing."

De weken waarin hij aan de kant moest blijven en vanaf de tribune moest toekijken, vielen de Oranje-international zwaar. "Er waren momenten waarop ik liever niet naar het stadion ging. Waarop ik de wedstrijd liever niet wilde zien", biecht Robben op.

"Maar dat gaat niet. Dat was respectloos geweest tegenover mijn ploeggenoten. Ik heb niet alleen plichten voor het team als ik in het veld sta en speel", toont Robben zich een professional. "Het was dus logisch dat ik bij de jongens in het stadion was, ook al was dat moeilijk."


Aanvoerderschap Bayern was droom voor Robben (Foto: Novum)