Burgemeester New York achter Obama

Redactie

De burgemeester van New York, Michael Bloomberg, heeft zich donderdag achter de kandidatuur van Barack Obama voor een tweede termijn geschaard. Bloomberg schreef in een opiniestuk dat superstorm Sandy nog duidelijker heeft gemaakt wie de verkiezingen moet winnen.

Volgens Bloomberg verandert het klimaat en heeft Obama belangrijke stappen in de juiste richting gezet. "We hebben leiderschap nodig vanuit het Witte Huis en de afgelopen vier jaar heeft president Barack Obama belangrijke stappen gezet om onze CO2-uitstoot te verminderen", aldus Bloomberg. Hij wees ook op de strengere controle op de uitstoot van kwik en de strengere standaarden voor brandstofverbruik van auto's.

Bloomberg, die onafhankelijk is, maar vroeger in het Republikeinse kamp zat, zei dat de tegenstrever van Obama, Mitt Romney, een goede man is die veel waardevolle ervaring op het zakelijke vlak meebrengt. Hij is echter in een aantal belangrijke kwesties van standpunt veranderd. "Als de Mitt Romney van 1994 of 2003 had meegedaan aan de verkiezingen, dan had ik misschien wel op hem gestemd, net als vele andere onafhankelijke politici. Maar ik vond de afgelopen vier jaar in één woord teleurstellend."

Obama zei blij te zijn met de steun van Bloomberg en hij beloofde New York te blijven helpen in deze tijden van nood. "Hoewel we het niet op alle punten eens zijn, zijn burgemeester Bloomberg en ik het over de belangrijkste kwestie van onze tijd wel eens: dat de sleutel tot een sterke economie ligt in investeringen in de vaardigheden en de opleiding van onze bevolking, dat hervorming van de immigratie essentieel is voor een open en dynamische democratie en dat klimaatverandering een bedreiging is voor de toekomst van onze kinderen en we zijn het aan ze verplicht om daar iets aan te doen", aldus Obama.