Tsonga en Tipsarevic laatste deelnemers Tour Finals

Stefan (sportfreak)

De laatste twee deelnemers aan de ATP World Tour Finals zijn bekend. Door de zege van Jo-Wilfried Tsonga donderdag op Nicolas Almagro in Parijs verzekerden de Fransman en Janko Tipsarevic zich van een startbewijs voor het prestigieuze eindejaarstoernooi. Almagro was de enige die Tipsarevic en Tsonga nog kon bedreigen.

Tipsarevic schaarde zich eerder donderdag al bij de laatste acht van het masterstoernooi in Parijs en Tsonga volgde zijn voorbeeld. De Fransman (6) versloeg Almagro (11), terwijl hij de gehele wedstrijd geen enkel breakpoint kreeg. Tsonga zegevierde uiteindelijk in twee tiebreaks: 7-6 (4), 7-6 (3).

Aan de Tour Finals doen de acht beste tennissers van het afgelopen seizoen mee. Eerder plaatsten Novak Djokovic, Roger Federer, Andy Murray, David Ferrer, Tomas Berdych en Juan Martin Del Potro zich al. Door de afmelding van de geblesseerde Rafael Nadal komt nu ook de mondiale nummer negen Tipsarevic in aanmerking voor het officieuze WK.

De Tour Finals beginnen maandag en worden afgewerkt in de Londense O2-Arena. Vorig jaar veroverde Roger Federer de titel door Tsonga in de finale te kloppen.


Tsonga en Tipsarevic laatste deelnemers Tour Finals (Foto: Novum)