Rutte ook vrijdag om tafel met beoogd bewindslieden

Redactie

Formateur Mark Rutte (VVD) ontvangt ook vrijdag verschillende beoogd bewindslieden. PvdA'er Ronald Plasterk, die minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties moet worden, is vrijdag als eerste aan de beurt, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst donderdagavond.

Na Plasterk praat Rutte met topman van pensioenuitvoerder PGGM Martin van Rijn, de beoogd staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Vervolgens is Co Verdaas, momenteel gedeputeerde in Gelderland namens de PvdA, aan de beurt. Verdaas moet staatssecretaris van Economische Zaken worden.

PvdA'er Jetta Klijnsma, de beoogd staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, lost Verdaas af. Melanie Schultz van Haegen (VVD), die opnieuw minister van Infrastructuur en Milieu moet worden, komt als vijfde aan de beurt. Minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD), die eveneens op haar post blijft, praat daarna met Rutte. Als laatste gaat Rutte om tafel met Ivo Opstelten (VVD), die ook mag blijven als minister van Veiligheid en Justitie.


Rutte ook vrijdag om tafel met beoogd bewindslieden (Foto: Novum)