FOK! wat een weer...Wisselvallig

Stephan (Stephan5)

Goedemorgen! Voorlopig is en blijft het wisselvallig weer. De bewolking overheerst vandaag en in de kustprovincies vallen enkele buien, terwijl het in het zuidoosten wat meer aaneengesloten zal gaan regenen. Bij de buien is er een kleine kans op hagel en onweer. Het is wel lastig aan te geven waar de buien precies gaan vallen, maar het noordwesten lijkt hier de grootste kans op te maken en dit zagen we de afgelopen maand ook al regelmatig gebeuren.

Er zullen vanmiddag ook wel een paar opklaringen aanwezig zijn, maar heel veel zal dat niet gaan voorstellen. De wind komt uit het zuidwesten en is aan zee eerst nog hard. Later in de middag neemt de wind iets in kracht af. De middagtemperatuur loopt vanmiddag op naar ongeveer 9 graden. Het weekend staat weer voor de deur, maar echt lekker weer zal het niet gaan worden ben ik bang. Vooral morgen lijkt het toch weer regenachtig te gaan worden en ook op zondag lijkt het beslist niet droog te zullen blijven. De grootste kans op wat zon hebben we op zondagmiddag.

De maand oktober zit er weer op en de verschillen waren behoorlijk groot deze maand. In Noord-Holland stonden de hemelsluizen bijna iedere dag wagenwijd open en viel er plaatselijk 200 tot 240 mm regen. In het oosten, zuiden en deels noorden van het land was het aanmerkelijk droger en viel er hier en daar niet meer dan 60 mm. Het spreekt voor zich dat dit ook de zonnigste gebieden van Nederland waren.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

OpticsDavid Hataway maakte in Amerika deze fanastische Optics-foto. (NASA/MSFC)