Murray verrassend uitgeschakeld bij Masters Parijs

Frank (franklop)

Andy Murray is in de achtste finale van het ATP Masters Series toernooi van Parijs verrassend uitgeschakeld. De Brit, grote favoriet voor de eindzege nadat Novak Djokovic gisteren werd uitgeschakeld, moest in drie sets het onderspit delven tegen de Pool Jerzy Janowicz; 7-5, 6-7(4) en 6-2.

Murray, winnaar van olympisch goud en de US Open, kreeg in de tweede set zelfs matchpoints op eigen service, maar zag de Pool hem terugbreken, de set in de tiebreak binnenhalen en vervolgens een dubbele break voorsprong nemen in de beslissende derde set. Janowicz maakte het af op zijn tweede matchpoint.

Het is voor het eerst sinds Parijs in 2006 dat de huidige top vier van de wereld (naast Murray en Djokovic ook nog bestaande uit Roger Federer en Rafael Nadal) niet in de kwartfinale staat van een Masters Series toernooi.

Dit lukte Gilles Simon en Tomas Berdych wel. Simon kreeg die kwartfinale in de schoot geworpen nadat zijn tegenstander Kei Nishikori zich terugtrok. Berdych had meer moeite om verder te komen. De Tsjech won in drie sets van de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson; 1-6, 6-3 en 6-4.