Star Wars Episode 7 wordt 'origineel verhaal'

Peter Breuls

De zevende film in de Star Wars-filmreeks, die na de aankoop van Lucasfilm door Disney weer nieuw leven in wordt geblazen, zal niet worden gebaseerd op het brede spectrum aan spinoff media. Dit melden bronnen bij Lucasfilm.

Onder Star Wars-fans rees na de bekendmaking dat Disney nieuwe Star Wars-films gaat maken de hoop dat er verhalen gebaseerd zullen worden op de vele boeken of graphic novels die in de afgelopen decennia de dorst van de fans hebben gelest. E! News meldt echter dat dat niet het geval is: Episode 7 wordt een nieuw, origineel verhaal.

"Vergeet de boeken, vergeet de graphic novels. Vergeet alles wat je denkt te weten over wat er met Luke Skywalker gebeurt," aldus de website. "Episode 7 zal niet lijken op wat je ooit gezien of gelezen hebt over het Star Wars universum."

Volgens E! heeft George Lucas wel al de ruwe verhaallijnen voor de drie nieuwe films geschreven, maar zal hij niet actief betrokken zijn bij de films. De eerste film wordt verwacht in 2015, met de andere films beiden een aantal jaren later.