Bryan Singer aan het roer bij X-Men

Peter Breuls

Regisseur Bryan Singer keert terug naar de X-Men fimfranchise als regisseur. Dit melden bronnen in Hollywood nadat Matthew Vaughn vorige week aangaf niet meer aan het roer te willen staan van de volgende film in de reeks.

Singer is al langer betrokken bij de filmserie: hij regisseerde de eerste twee delen van de X-Men trilogie en was producer bij het van de trilogie losstaande X-Men: First Class, dat door Vaughn werd geregisseerd. Vaughn zal het nieuwe deel, X-Men: Days of Future Past, naar alle waarschijnlijkheid wel mede produceren. Het derde deel van de trilogie werd geregisseerd door Brett Ratner nadat Singer de serie verliet om Superman Returns te maken.

Days of Future Past, dat naast de trilogie, First Class en de twee Wolverine-films de zesde in de serie is, is een verfilming van de comic van Chris Claremont en John Byrne, twee grote namen in de X-Men comics-franchise. Deze comic draait om een dystopische toekomst waar mutanten en superhelden met uitroeiing worden bedreigd door Sentinels.

De release van de film staat in de VS gepland voor 18 juli 2014.