[NBA] Lakers verliezen ook tweede duel

Peterselieman

Los Angeles Lakers heeft ook zijn tweede duel van het nieuwe NBA-seizoen verloren. De Lakers verloren uit bij Portland Trail Blazers met 116-106. Woensdag werd al verloren van Dallas Mavericks. De ploeg uit Californië heeft met de oefenwedstrijden meegerekend tien duels op rij niet gewonnen.

Nicolas Batum was met 26 punten topscorer aan de kant van de Trail Blazers. Lakers-ster Kobe Bryant tekende voor dertig punten en nieuwe aanwinst Dwight Howard was goed voor 33 punten en veertien rebounds.

Los Angeles heeft de statistieken tegen voor wat betreft het winnen van de NBA-titel. De laatste keer dat een ploeg kampioen werd na het verliezen van de eerste twee duels was in 1991. Michael Jordan won toen met zijn Chicago Bulls hun eerste kampioenschap.

Houston Rockets kent een beduidend betere seizoensstart. James Harden, deze week overgekomen van Oklahoma Thunder, hielp zijn ploeg met 37 punten en twaalf assists aan de overwinning tegen Detroit Pistons: 105-96. De 23-jarige guard tekende voor aanvang van het duel een contract voor vijf jaar dat hem tachtig miljoen dollar oplevert.

San Antonio Spurs begon ook goed aan het seizoen. De ploeg versloeg New Orleans Bobcats met 99-95. Anthony Davis, in juni als eerste gekozen in de jaarlijkse draft, kon zijn ploeg met 21 punten en zeven rebounds niet behoeden voor een nederlaag. Davis won afgelopen zomer met Team USA olympisch goud in Londen.

Overige uitslagen:
Indiana Pacers -Toronto Raptors 90-88
Denver Nuggets-Philadelphia 76'ers 75-84
Sacramento Kings-Chicago Bulls 87-93
Dallas Mavericks-Utah Jazz 94-113
Golden State Warriors-Phoenix Suns 87-85
Memphis Grizzlies- Los Angeles Clippers 92-101


Lakers verliezen ook tweede duel (Foto: Novum)