Olifant geboren in Dierenpark Amersfoort

ChipsZak.

In Dierenpark Amersfoort is donderdagochtend een olifant geboren. Moeder Indra beviel rond 05.30 uur van een gezonde babyolifant, laat de dierentuin weten. De bevalling was via een webcam op internet te volgen. In het binnenverblijf waren drie camera's opgehangen. Het geslacht van het jonge olifantje is nog niet bekend.

Het park verwachtte na een zwangerschap van bijna 22 maanden al enkele dagen dat het jong er aan zat te komen. Het binnenverblijf was sinds woensdag voor bezoekers gesloten om de olifantendames rust te geven. Bezoekers kunnen vanaf vrijdag op kraamvisite komen.

''Geweldig om na lang wachten dit gezonde jong in de olifantenfamilie te mogen verwelkomen", zegt dierenverzorger Bas Aalders in een reactie. "Oudere zus Kina is erg nieuwsgierig en het is goed om te zien hoe de moeder de aandacht over de twee verdeelt.''

Het is niet de eerste keer dat het dierenpark een bevalling via internet laat zien. Eerder was ook al de geboorte van een Indische neushoorn te volgen op het net. Volgens het dierenpark zaten donderdagochtend veel belangstellenden aan hun computerscherm gekluisterd.


Olifant geboren in Dierenpark Amersfoort (Foto: Novum)