[Serie A] Juventus pakt in blessuretijd drie punten

Peterselieman

De Italiaanse koploper Juventus heeft woensdagavond op het nippertje weten te winnen. In Turijn werd Paul Pogba de gevierde man door in blessuretijd de winnende goal tegen de touwen te schieten tegen Bologna: 2-1. Fabio Quagliarella had de Noord-Italianen op 1-0 gezet, maar Saphir Taïder bezorgde Juventus nog een lastige avond.

Internazionale, zonder de geblesseerde Wesley Sneijder, wist zich met moeite langs Sampdoria te schieten: 3-2. Dianni Munari zette de uitploeg op voorsprong, maar een penalty van Diego Milito en doelpunten van Antonio Cassano en Rodrigo Palacia zorgden voor de overwinning. Éder Citadin schoot diep in blessuretijd nog de 3-2 binnen.

Napoli leed de tweede nederlaag van het seizoen. Bij Atalanta werd met 1-0 verloren dankzij een doelpunt van Carlos Carmona. Internazionale streeft de Napolitanen daardoor voorbij op de ranglijst. De club van Sneijder staat op vier punten van Juventus en is diens meest naaste belager.

Het AS Roma van Maarten Stekelenburg ging met 3-2 onderuit bij Parma. Ishak Belfodi, Marco Parolo en Cristian Zaccardo zorgden voor de doelpunten van de thuisploeg, goals van Francesco Totti en Erik Lamela bleken uiteindelijk niets waard voor de Romeinen.

Lazio Roma kon zijn eerste gelijkspel van het seizoen bijschrijven. In de hoofdstad werd het dankzij doelpunten van Kamil Glik en Stefano Mauro 1-1. Catania wist Udinese van een overwinning te houden door met 2-2 het veld te verlaten. Antonia Di Natale had nog wel voor een mooi begin van de wedstrijd van de thuisploeg gezorgd, maar twee goals van Lucas Castro zorgden voor de ommekeer. Di Natale bezorgde in de 93e minuut zijn ploeg nog een punt.

Cagliari wist in eigen huis Siena met 4-2 te verslaan, terwijl Chievo Verona met 2-0 te sterk bleek voor Pescara.