Ontslagen bij Stedelijk Museum

anoniem_22072019025900

Bij het Stedelijk Museum in Amsterdam verdwijnen 31 arbeidsplaatsen. Zestien werknemers met een vast contract worden ontslagen, twaalf tijdelijke contracten worden niet verlengd en drie medewerkers vertrekken via natuurlijk verloop. Dat meldt het museum woensdag.

Het museum, dat in september na een verbouwing van acht jaar weer openging, moet het volgend jaar met 11,7 miljoen euro subsidie doen, 1,8 miljoen euro minder dan voorheen.

Interim-directeur Erik Gerritsen laat weten dat er hard wordt gewerkt om de inkomsten te vergroten. Zo worden de openingstijden verruimd en wordt er gekeken hoe via reizende tentoonstellingen en fondsenwerving aan geld kan worden gekomen.

"Desondanks zullen we een aantal pijnlijke maatregelen moeten nemen, om met een gezonde financiële basis de toekomst in te kunnen gaan", laat het museum weten. Zo zal het programma beperkt worden tot vier tot zes grote tentoonstellingen per jaar, aangevuld met kleinere presentaties. Zeer dure, grote, internationale tentoonstellingen kunnen alleen geprogrammeerd worden als er aanvullende fondsen voor gevonden worden. Ook is er minder budget beschikbaar voor aankopen.


Ontslagen bij Stedelijk Museum (Foto: Novum)