Bin Hammam verliest hoger beroep bij CAS

Frank (franklop)

Mohammed bin Hammam heeft zijn hoger beroep bij sporttribunaal CAS tegen een voorlopige schorsing door de FIFA verloren. Dat meldt de wereldvoetbalbond woensdag. De voormalige vicevoorzitter van de FIFA was het niet eens met de schorsing die de bond hem had opgelegd vanwege vermeende omkoping in de strijd om het voorzitterschap van de wereldvoetbalbond vorig jaar.

Bin Hammam trok zich uiteindelijk terug uit die strijd, waarna de Zwitser Sepp Blatter werd herkozen. Een levenslange schorsing van de Qatarees werd daarna door het CAS teruggedraaid. Hij had die straf van de FIFA gekregen vanwege de vermeende omkoping.

De FIFA schorste Bin Hammam daarop voor negentig dagen, in die periode mocht hij geen officiële functie in het voetbal bekleden. De voetbalbond verlengde de schorsing vorige week met 45 dagen.

Bin Hammam werd in juli ook voorlopig geschorst door de Aziatische voetbalbond AFC nadat er beschuldigingen kwamen over corruptie, omkoping, belangenverstrengeling en het aannemen van giften. De oud-voorzitter van de AFC gaf toe geld te hebben overgemaakt aan officials van de bond, maar hij deed dat volgens hemzelf 'om mensen te helpen'.


Bin Hammam verliest hoger beroep bij CAS (Foto: Novum)