EA boekt resultaat met downloads

Oscar.

Uitgever Electronic Arts ziet steeds meer reden zich te richten op het aanbieden van downloadbare uitbreidingen en spellen. De omzet van digitaal aangeboden uitbreidingen en spellen is met zestig procent gegroeid, terwijl de totale omzet ongeveer gelijk is gebleven. Dat blijkt uit kwartaalcijfers van de game-uitgever.

Vorig jaar werd in het tweede kwartaal van het boekjaar 234 miljoen dollar omgezet met downloadbare spellen en uitbreidingen. Die teller stond in het afgelopen kwartaal op 324 miljoen dollar. De totale omzet is iets gedaald van 715 miljoen naar 711 miljoen dollar.

Vooral de voetbalreeks FIFA heeft een groot aandeel in deze groei. De FIFA-reeks heeft in een halfjaar tijd 115 miljoen dollar binnengeharkt. Hierbij worden downloadbare extra's voor FIFA 12 en FIFA 13 meegerekend, maar ook de online spellen FIFA Online 2 en FIFA World Class Soccer. Die laatste twee zijn al goed voor vijftig miljoen dollar.

Ondertussen hebben twee miljoen gamers een premiumabonnement voor het schietspel Battlefield 3. Hierdoor krijgen zij gratis toegang tot downloadbare extra's. Daarnaast doet het gratis smartphonespel The Simpsons: Tapped Out het erg goed volgens de uitgever, al heeft het bedrijf geen cijfers bekendgemaakt.


EA boekt resultaat met downloads