Capaciteit ArenA in winterstop vergroot

Boris (borisz)

De gracht aan de westzijde van de Amsterdam ArenA zal tijdens de winterstop gedempt worden. Als dat is afgerond zullen op het nieuwe stuk vloer vervolgens vijf rijen extra stoelen worden geplaatst waardoor de capaciteit van de ArenA zal worden vergroot. Dat meldt de directeur van het stadion, Henk Markerink, in het Amsterdam ArenA Magazine.

"Met de uitbreiding worden bijzondere zitplaatsen gecreëerd aan de rand van het veld, waardoor een intensere beleving van het voetbal ontstaat", aldus Markerink. In augustus waren er al plannen om de grachten rondom het voetbalveld op termijn droog te leggen. "Maar die plannen zullen niet van de ene op de andere dag worden gerealiseerd", zei Markerink toen.

De grachten, die een scheiding vormen tussen het veld en de tribunes, dragen weinig bij aan de ultieme stadionsfeer. Daarom wilde hij zich tot het uiterste inspannen om de grachten te dempen. "De supporters zijn heel belangrijk. Uiteindelijk maken zij de sfeer. Een gebouw is een gebouw en de mensen maken de stemming", aldus Markerink.