[NBA] Miami opent seizoen met zege op Boston

Peterselieman

Miami Heat is het NBA-seizoen prima begonnen. De regerend kampioen versloeg voor eigen publiek Boston Celtics met 120-107. Een andere favoriet voor de titel, Los Angeles Lakers, kende een valse start. Het sterrenensemble uit Californië werd met 91-99 verslagen door Dallas Mavericks, de kampioen van twee jaar geleden.

In de AT&T Arena zat de sfeer er al goed in voordat de wedstrijd begon. De spelers van Miami kregen namelijk de kampioensringen uitgereikt die horen bij het winnen van de NBA-finale. Vorig seizoen kroonde Miami zich tot kampioen door Oklahoma Thunder met 4-1 te verslaan.

In de aanloop naar het duel was de aandacht vooral gevestigd op Ray Allen, de nieuwe aanwinst van de ploeg uit Florida. Hij kwam afgelopen zomer over van de Celtics en had met negentien punten een behoorlijk aandeel in de zege op zijn oude ploeg.

De twee teams hielden elkaar in de eerste twee kwarten nog goed in evenwicht. Na de rust liep Miami aan de hand van topscorer Dwyane Wade weg bij zijn rivaal en hield de voorsprong vast tot het einde. Wade tekende voor 29 punten, ploeggenoot LeBron James was goed voor 26 punten. Bij Boston was Rajon Rondo topscorer met twintig punten en goed voor dertien assists en zeven rebounds.

De Lakers konden in het eigen Staples Center hun eerste duel van het seizoen niet winnen. De ploeg die in het voorseizoen alle acht wedstrijden verloor maakte ook tegen Dallas, dat speelde zonder sterspeler Dirk Nowitsky, geen sterke indruk.

De Spanjaard Pau Gasol was met 23 punten topscorer aan de kant van Los Angeles, op de voet gevolgd door Kobe Bryant met 22 punten. Nieuwe aanwinst Dwight Howard, die overkwam van Orlando Magic, scoorde negentien punten en pakte tien rebounds, maar miste ook elf vrije worpen. Bij Dallas was Darren Collison goed voor zeventien punten.

De bankspelers van de Lakers waren goed voor zeventien punten, tegenover 37 punten voor de reservespelers van Dallas. Los Angeles miste ook negentien van de 31 vrije worpen.

De derde wedstrijd was die tussen Cleveland Cavaliers en Washington Wizards. De Cavaliers versloegen de Wizards met 94-84.