Hülkenberg tekent bij Sauber

Peterselieman

Zoals verwacht heeft Nico Hülkenberg het Formule 1-team Force India verruild voor Sauber. De 25-jarige Duitser tekent een contract voor één seizoen bij het team uit Hinwil. De tweede coureur bij Sauber zal op een later tijdstip bekend worden gemaakt.

Hülkenberg kent een succesvolle carrière in de autosport. Zo werd de Duitser kampioen in de Formule BMW, A1GP, won hij tweemaal de Masters op Zandvoort en pakte hij de titel in de GP2 Series. In 2008 werd hij net als in 2009 testrijder voor Williams. Bij dat team maakte hij twee jaar geleden zijn Formule 1-racedebuut. Hij viel daar op met een poleposition op Interlagos in een kwalificatie die onder lastige omstandigheden verreden werd.

Toch kreeg Hülkenberg geen contract voor het seizoen 2011, waarna hij opgepikt werd door Force India. Na een jaar testrijder te zijn geweest mocht de Duitser terugkeren achter het stuur van een racebolide. Voor het team van Vijay Mallya pakte hij dit jaar onder meer een vierde plaats op Spa-Francorchamps en staat hij nu in de titelstrijd twaalfde met 49 punten uit zeventien races. Ondanks deze goede prestaties verruilt hij Force India voor Sauber.